Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 március 21

Posted | Modified
Author

Szingapúr jelentette első halálesetét a koronavírushoz köthetően. Két páciens a fertőzés komplikációitól meghalt szombat reggel. Az első páciens egy 75 éves szingapúri nő, krónikus szívbetegséggel és magas vérnyomással. Nála súlyos komplikációk léptek fel. 26 napig ápolták az intenzív osztályon. A másik páciens egy 64 éves indonéz férfi, szívbetegséggel. Súlyos komplikációk léptek fel nála is. 9 napig ápolták az intenzív osztályon.

Pénteken, 40 új fertőzöttet regisztráltak, amiből 30 behurcolt, így 385-re nőtt az összes fertőzések száma. A legtöbb behurcolt eset az Egyesült Királyságból történt.

Minden eseményt és összejövetelt, ahol 250 ember vagy annál több lenne, el kell halasztani, mondta az egészségügyi minisztérium. Ez azonnal hatályba lép és június 30-ig tart.

Étel- és ital boltoknak garantálni kell, hogy megfelelő távolság legyen a fogyasztók között. Javasolni kell a vásárlóknak, hogy az önkiszolgáló kioszkoknál fizessenek és limitálni kell a vásárlókat a boltokon belül. A cégeket büntetni fogják amennyiben nem követik a javaslatokat.

A szingapúri állam kifejlesztett egy új mobil applikációt, TraceTogether, ami segít a kontakt kutatásban.

A külügyminisztérium és a Singapore Airlines között egy speciális intézkedés jött létre, hogy az Egyesült Királyságból hazahozzák a szingapúri és a tartós letelepedéssel rendelkezőket.

Az egészségügyi minisztérium azt mondja, hogy Szingapúr elegendő flexibilitással és pufferrel rendelkezik, hogy a várhatóan növekvő megbetegedéseket ellássák.

Szingapúri állampolgároknak azt javasolja az egészségügyi minisztérium, hogy halasszon el minden külföldi utazást azonnali hatállyal.

Az élelmiszer szállítmányok továbbra is érkeznek Malajziából, viszont más területek, mint például építkezés és gyártás érintettek, hogy Malajzia lezárta a határait.

Óceánjárók forgalma Szingapúrban 52%-kal esett vissza, amióta a járvány kitörés kezdődött január 23-án.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10)