Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 március 17

Posted | Modified
Author

Kedden 23 új fertőzöttet jelentett Szingapúr, így 266-ra nőtt a fertőzöttek száma. Ez idáig ez a legmagasabb napi új esetszám, amiből 17 eset behurcolt. 144-en meggyógyultak, őket elengedték a kórházból. 152-t még kórházban ápolnak, az ő állapotuk többnyire stabil vagy javuló. 14 páciens kritikus állapotban van.

Singapore Airlines csökkenti a járatainak számát. Április végéig, a normál kapacitás 50%-a fog csak működni. A cég lépéseket tesz annak érdekében, hogy növelje a likviditást. Továbbá felkészült arra, hogy elhúzódó nehézségek előtt állnak. A cég elengedi az újra foglalási költségeket azokra a foglalásokra, melyek március 15-e vagy az előtt történtek.

A külügyminisztérium azt javasolja, hogy a külföldön tanuló szingapúri diákok térjenek haza minél hamarabb. Ehhez támogatást is nyújt az állam és emlékezteti a diákokat, hogy elővigyázatosak legyenek. Egy külön email cím is rendelkezésre áll, amire a diákok írhatnak amennyiben segítségre van szükségük.

A Temasek alapívány bejelentette, hogy minden háztartás egy 500 ml-es, alkohol mentes, kézfertőtlenítőt kap, amit meghatározott helyeken vehetnek át.

Az állam azt javasolja állampolgárainak, hogy kerüljön minden nem szükséges utazást, mivel az mindenkit veszélynek tesz ki. Az utazót, a családját, és a körül lévő embereket. Szingapúr nem tervezi lezárni a határait, de jelentős lépéseket tesz továbbra is a vírus megfékezésére, mint például iskolák vagy munkahelyek bezárását, amennyiben az szükséges lesz.

A miniszterelnök bejelentette, hogy nem lesz élelmiszerhiány Szingapúrban, a szállítmányok Malajziából folyamatosan folytatódnak. Ezt az után jelentette be, miután Malajzia bejelentette, hogy megtiltja állampolgárainak, hogy külföldre utazzanak és hogy külföldiek belépjenek az országba.

Szingapúrnak több hónapos élelmiszerkészlete van, ami tartalmaz szénhidrátot, mint például rizst és tésztát, tartalmaz proteint és zöldségeket.

Ugyanakkor, FairPrice, az egyik legnagyobb élelmiszer lánc, korlátozza az egyes termékek eladását. A vásárlók korlátozva vásárolhatnak zöldségeket (SGD 30), friss csirkét (SGD 30), és tojást. A korlátozás rizsre és tésztákra valamint papír termékekre is kiterjed. Ez az előző korlátozás módosítása.

Munkavállalók, akik ingáznak Malajzia és Szingapúr között, lehetőséget kapnak rövid távú szállásra. Olyanok kapják főként akik nem tudnak rokonoknál, barátoknál megszállni.

Akik ASEAN országokból, Japánból, Egyesült Királyságokból, vagy Svájcból utaznak be Szingapúrba, bent kell maradniuk és nem mehetnek utcára 14 napig. Ez március 16-án 23.59-tól lépett érvénybe.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10)