Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 május 30

Posted | Modified
Author

Szingapúr szombaton 506 új fertőzésről adott hírt, így 34366-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az esetek nagy része munkásszállókhoz köthető. Az új esetek közül 5 köthető munkásszállókon kívül történt fertőzéshez. Ezek közül két eset szingapúri állampolgár vagy tartós letelepedési engedéllyel rendelkező lakos, három pedig munkavállalói engedéllyel rendelkező lakos.

Három börtönben lakó és egy ott dolgozó alkalmazott is megfertőződött a Changi börtönben.

Amennyiben a távmunka elterjed elképzelhető, hogy sokkal drágább lesz a tömegközlekedés még akkor is ha lecseng a Covid-19 járvány. Amennyiben kevesebben utaznak tömegközlekedéssel az bevétel csökkenést jelent az üzemeltetőknek. Ennek következtében elképzelhető, hogy emelni kell az árakat, hogy fenntartsák a szolgáltatást. Az árak attól is erősen függenek, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be a tömegközlekedésen a távolságtartásra vonatkozóan. Egy olyan jellegű probléma is fenn áll, hogy az utasok száma csökkent, utazási árak csökkentek 80%-kal májusban és ezek ellenére több takarítási munkát kell a működtetőknek végezni, valamint szabályozni a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A GDP mutatók romlottak és várhatóan 4% és 7% lözötti lesz a visszaesés. Az előző előrejelzés 1% és 4%-os visszaesést mutatott.

(CNA 1 2 3 4)