Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 május 1

Posted | Modified
Author

Pénteken Szingapúr 932 új fertőzöttet jelentett, így a regisztrált fertőzöttek száma 17101-re emelkedett. Az esetek nagy része olyan külföldi munkások, akik munkásszállókon élnek. A fertőzésben elhunytak száma 16.

Több cég is csökkenti az alkalmazotti fizetéseket. Például a BreadTalk, ami egy pékség, csökkenti a szenior és közép vezetőség fizetését 10-50% között, ami 137 alkalmazottat érint délkelet Ázsiában.

Az olyan külföldi munkásokat, akik meggyógyultak a fertőzésből SuperStar óceánjáró hajón szállásolják el. Ez egy állami kezdeményezés, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát a munkásszállókon.

A miniszterelnök bejelentette, hogy a gazdaság lépésről-lépésre nyílik meg, ahogy az eset szám csökken, viszont ez nem lesz egy egyenes út. A miniszerelnök úr kitért, hogy a Covid-19 tesztelések számát emelni kell és a kontakt kutatást fel kell gyorsítani.

A miniszterelnök kérte a munkáltatókat, hogy lehetőleg ne váljon meg a munkavállalóitól és azon legyenek hogy megtartsanak minden alkalmazottat. Az alkalmazottak pedig vállaljanak bér csökkentést annak érdekében, hogy a cégek tovább működjenek.

Az elemzők azt mondják, hogy megemelkedett jegy árakkal lehet számolni a jövőben és hogy a távolságtartást még repülés közben is be kell tartani. Jetstar Asia légitársaság részlegesen újraindította járatait és nem több, mint 112 ülés lesz elérhető az utasok számára. Ez a teljes kapacitás 60%-a. Az utasoknak és a légi személyzetnek pedig kötelező a maszk viselése. Ételeket nem adnak, csak vizet. Más légitársaságok és tesznek lépéseket a távolságtartás érdekében, például blokkolnak ülőhelyeket, amiket nem lehet foglalni.

(CNA 1 2 3 4 5 6)