Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 április 25

Posted | Modified
Author

A regisztrált fertőzések száma 12075-re emelkedett miután pénteken 897 új esetet regisztráltak. Az új esetek nagy része külföldi munkás, munkásszállókról.

Az éjjel-nappali boltokban megugrott a forgalom hozzávetőleg 30%-kal. A vásárlók inkább a legközelebbi ilyen boltokban vásárolnak, mintsem hogy a szupermarketekben.

Néhány szektor teljesítménye kiemelkedően megugrott a Covid-19 járvány ideje alatt. Ilyen például a gyógyszeripar, ami 126%-kal teljesít többet. De az orvosi technológia szektor is 6.3%-kal emelkedett, mivel az orvosi eszközökre megnőtt az igény.

Szingapúr szervez egy masszív karaoke-t szombat estére, természetesen otthon. Azt kérik, hogy énekeljenek, hogy támogassák azokat akik a front vonalban vannak.

Taxi sofőrök és állami kézben lévő járművek szállítják a gyanús eseteket a kórházba. Az olyan gyanús esetek ahol a páciens nincs jól és az orvos ezt megállapította azokat az eseteket továbbra is mentővel szállítják kórházba.

Vannak olyan helyek, mint például piacok, ahol csak személyi szám megadásával lehet bejutni. Páratlan napokon a páratlan számra végződő igazolvánnyal lehet csak bejutni.

Az infláció negatív tartományba esett márciusban, a csökkenő szolgáltatási díjak miatt.

Egy 34 éves férfi az elsők között van, akit 6 hét börtönre ítéltek mivel megsértette a szabályt a kötelező otthoni karanténra vonatkozólag.

A miniszterek azt javasolják, amennyiben el kell hagyni a lakást a circuit breaker ideje alatt, menj egyedül. A bevásárlás sem legyen egy családi program, hanem egyedül intézze valaki a családból.

A lista a boltokról amik alapszükségletet kínálják tovább szűkült. Az olyan boltok melyek kizárólag italt, rágcsálnivalót, vagy desszertet árulnak be kell zárniuk.

Külföldi munkások akik munkásszállókon laknak nem dolgozhatnak és nem hagyhatják el a munkásszállókat és nem is mehetnek be munkásszállókra. Május 4-ig van érvényben az új szabályozás.

A circuit breaker-t meghosszabbították június 1-ig.

A McDonald’s felfüggeszti az összes éttermének működését, beleértve a drive-through éttermeket és a házhoz szállítást is.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13)