Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 április 18

Posted | Modified
Author

Szingapúrban berobbant a fertőzések száma. Pénteken 623 új fertőzöttről adtak hírt így 5050-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma 11 halál esettel.

A legtöbb új fertőzést munkásszállókhoz kötik, 3200 fertőzést összesen. Az hogy miért munkásszállókon történik a legtöbb fertőzés, azzal magyarázható, hogy az a populáció együtt él, együtt főz és együtt dolgozik.

Az egészségügyi minisztérium aggódik a kapcsolat nélküli nélküli fertőzések miatt. Az ellátó intézményekben, mint például körzeti orvosi rendelőkben, sok pozitív esetet jeleztek a tesztek, ami azt jelzi, hogy az emberek között nem felfedezett esetek vannak.

A rendőrség több esetről jelent, amikor fizikailag vagy verbálisan bántalmaznak hivatalos személyeket, akik a távolságtartást felügyelik. Az egyik eset az amikor egy 40 éves férfi megütött egy hivatalos személyt, miután abba kellett hagynia a kosárlabdázást egy publikus területen. Egy másik eset az volt, hogy egy 79 éves férfi megütött egy hivatalos személyt, mert meg lett neki mondva, hogy helyesen hordja az arcmaszkot. Szingapúrban a hivatalos személy verbális bántalmazásáért 5000 dollár pénzbüntetés és 12 hónap börtön szabható ki. Fizikai bántalmazásért 7 év börtön büntetés és botozás szabható ki.

Minden McDonald’s gyors étterem felfüggeszti az ételek elvitelre adását május 4-ig. A házhoz szállítás és a drive-through szolgáltatások nyitva maradnak.

Több vendégmunkást helyeznek el sport arénákban, miután több munkásszállót izolációs területté nyilvánítottak.

Az egyik indiai vendégmunkás, 39 éves, több mint 2 hónapot töltött az intenzív osztályon és lélegeztető gépre kellett tenni. De a jó hír, hogy lekerült a lélegeztető gépről és elhagyhatta az intenzív osztályt. Most az általános kórteremben ápolják, lélegezni tud magától viszont beszéd terápiát kell végezni.

Az igény a fagyasztott ételekre és a fagyasztókra megnőtt. A NTUC élelmiszer lánc azt mondja, hogy az igény a fagyasztott termékekre 20%-kal nőtt az utóbbi két hónaphoz viszonyítva. Egy másik élelmiszerlánc, Cold Storage, azt mondja, hogy az igény a fagyasztott termékekre, 50%-kal nőtt az elmúlt év ugyanez időszakához képest.

Metrók alacsonyabb gyakorisággal futnak és több autóbusz szolgáltatást felfüggesztenek.

Az egyik fertőzött aki már felépült a fertőzésből nyilatkozott, hogy min ment keresztül. Többek között magas lázról, hallucinációról beszélt, amit tüdő gyulladás követett és 4 liter dózis oxigént kapott orron keresztül.

A circuit-breaker ideje alatt több yoga és torna edzések is online történnek.

Akik a circuit-breaker szabályait megszegik 300 dolláros büntetést kapnak, nincs figyelmeztetés.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12)