Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 április 10

Posted | Modified
Author

Szingapúr 287 új fertőzésről jelentett csütörtökön amivel 1910-re nőtt a megfertőzöttek teljes száma. Az egyik gócpont a Mustafa Centre bevásárló központ.

Szingapúrban gyakorlatilag leállt az élet, ahogy az állam fogalmaz “circuit breaker” van érvényben. Itt képekben megtekinthető, hogy milyen kihalt a városállam.

A szülők nem hagyhatják a gyerekeiket a nagyszüleiknél napi szinten, azért hogy ezzel is növeljék az idősek biztonságát.

Akik a “circuit breaker”-t megszegik egy írásbeli figyelmeztetést kapnak, a második esetben egy 300 dolláros büntetést, majd pedig ha még egyszer megszegik, bíróságra viszik az ügyet.

A buszokon matricákat helyeztek el a székekre, padlókra, hogy hova nem lehet ülni és hogy hol kell állni, hogy megfelelő távolság legyen az emberek között.

10 cég nyitva maradt, melyek nem alapszükségleteket nyújtanak, ezzel megsértve a “circuit breaker”-t. Ezért őket figyelmeztetésben részesítették, hogy ha tovább működnek fel lesznek függesztve.

A “circuit breaker” második napjáig 3000 szabály sértést regisztráltak, akik megsértették a távolságtartást. Őket írásban figyelmeztették.

A kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy Szingapúrnak fel kell készülni arra, hogy az élelmiszer és egyéb alapvető termékek szállításával fennakadások lehetnek. Légi forgalomban a cargo kapacitásban csökkenés van és a tengeri forgalom nyomás alatt van.

A Changi Airport Terminal 2 felfüggeszti a működését 18 hónapra. A légi forgalom át lesz irányítva a többi terminálhoz.

A Singapore Expo területén tervezik ellátni a pácienseket akik felépülőben vannak a fertőzésből de még fertőzőek.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9)