Posted | Modified
Author

Pénteken Szingapúr 932 új fertőzöttet jelentett, így a regisztrált fertőzöttek száma 17101-re emelkedett. Az esetek nagy része olyan külföldi munkások, akik munkásszállókon élnek. A fertőzésben elhunytak száma 16.

Több cég is csökkenti az alkalmazotti fizetéseket. Például a BreadTalk, ami egy pékség, csökkenti a szenior és közép vezetőség fizetését 10-50% között, ami 137 alkalmazottat érint délkelet Ázsiában.

Az olyan külföldi munkásokat, akik meggyógyultak a fertőzésből SuperStar óceánjáró hajón szállásolják el. Ez egy állami kezdeményezés, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát a munkásszállókon.

A miniszterelnök bejelentette, hogy a gazdaság lépésről-lépésre nyílik meg, ahogy az eset szám csökken, viszont ez nem lesz egy egyenes út. A miniszerelnök úr kitért, hogy a Covid-19 tesztelések számát emelni kell és a kontakt kutatást fel kell gyorsítani.

A miniszterelnök kérte a munkáltatókat, hogy lehetőleg ne váljon meg a munkavállalóitól és azon legyenek hogy megtartsanak minden alkalmazottat. Az alkalmazottak pedig vállaljanak bér csökkentést annak érdekében, hogy a cégek tovább működjenek.

Az elemzők azt mondják, hogy megemelkedett jegy árakkal lehet számolni a jövőben és hogy a távolságtartást még repülés közben is be kell tartani. Jetstar Asia légitársaság részlegesen újraindította járatait és nem több, mint 112 ülés lesz elérhető az utasok számára. Ez a teljes kapacitás 60%-a. Az utasoknak és a légi személyzetnek pedig kötelező a maszk viselése. Ételeket nem adnak, csak vizet. Más légitársaságok és tesznek lépéseket a távolságtartás érdekében, például blokkolnak ülőhelyeket, amiket nem lehet foglalni.

(CNA 1 2 3 4 5 6)

Posted | Modified
Author

A regisztrált fertőzések száma 12075-re emelkedett miután pénteken 897 új esetet regisztráltak. Az új esetek nagy része külföldi munkás, munkásszállókról.

Az éjjel-nappali boltokban megugrott a forgalom hozzávetőleg 30%-kal. A vásárlók inkább a legközelebbi ilyen boltokban vásárolnak, mintsem hogy a szupermarketekben.

Néhány szektor teljesítménye kiemelkedően megugrott a Covid-19 járvány ideje alatt. Ilyen például a gyógyszeripar, ami 126%-kal teljesít többet. De az orvosi technológia szektor is 6.3%-kal emelkedett, mivel az orvosi eszközökre megnőtt az igény.

Szingapúr szervez egy masszív karaoke-t szombat estére, természetesen otthon. Azt kérik, hogy énekeljenek, hogy támogassák azokat akik a front vonalban vannak.

Taxi sofőrök és állami kézben lévő járművek szállítják a gyanús eseteket a kórházba. Az olyan gyanús esetek ahol a páciens nincs jól és az orvos ezt megállapította azokat az eseteket továbbra is mentővel szállítják kórházba.

Vannak olyan helyek, mint például piacok, ahol csak személyi szám megadásával lehet bejutni. Páratlan napokon a páratlan számra végződő igazolvánnyal lehet csak bejutni.

Az infláció negatív tartományba esett márciusban, a csökkenő szolgáltatási díjak miatt.

Egy 34 éves férfi az elsők között van, akit 6 hét börtönre ítéltek mivel megsértette a szabályt a kötelező otthoni karanténra vonatkozólag.

A miniszterek azt javasolják, amennyiben el kell hagyni a lakást a circuit breaker ideje alatt, menj egyedül. A bevásárlás sem legyen egy családi program, hanem egyedül intézze valaki a családból.

A lista a boltokról amik alapszükségletet kínálják tovább szűkült. Az olyan boltok melyek kizárólag italt, rágcsálnivalót, vagy desszertet árulnak be kell zárniuk.

Külföldi munkások akik munkásszállókon laknak nem dolgozhatnak és nem hagyhatják el a munkásszállókat és nem is mehetnek be munkásszállókra. Május 4-ig van érvényben az új szabályozás.

A circuit breaker-t meghosszabbították június 1-ig.

A McDonald’s felfüggeszti az összes éttermének működését, beleértve a drive-through éttermeket és a házhoz szállítást is.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13)

Posted | Modified
Author

Szingapúrban berobbant a fertőzések száma. Pénteken 623 új fertőzöttről adtak hírt így 5050-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma 11 halál esettel.

A legtöbb új fertőzést munkásszállókhoz kötik, 3200 fertőzést összesen. Az hogy miért munkásszállókon történik a legtöbb fertőzés, azzal magyarázható, hogy az a populáció együtt él, együtt főz és együtt dolgozik.

Az egészségügyi minisztérium aggódik a kapcsolat nélküli nélküli fertőzések miatt. Az ellátó intézményekben, mint például körzeti orvosi rendelőkben, sok pozitív esetet jeleztek a tesztek, ami azt jelzi, hogy az emberek között nem felfedezett esetek vannak.

A rendőrség több esetről jelent, amikor fizikailag vagy verbálisan bántalmaznak hivatalos személyeket, akik a távolságtartást felügyelik. Az egyik eset az amikor egy 40 éves férfi megütött egy hivatalos személyt, miután abba kellett hagynia a kosárlabdázást egy publikus területen. Egy másik eset az volt, hogy egy 79 éves férfi megütött egy hivatalos személyt, mert meg lett neki mondva, hogy helyesen hordja az arcmaszkot. Szingapúrban a hivatalos személy verbális bántalmazásáért 5000 dollár pénzbüntetés és 12 hónap börtön szabható ki. Fizikai bántalmazásért 7 év börtön büntetés és botozás szabható ki.

Minden McDonald’s gyors étterem felfüggeszti az ételek elvitelre adását május 4-ig. A házhoz szállítás és a drive-through szolgáltatások nyitva maradnak.

Több vendégmunkást helyeznek el sport arénákban, miután több munkásszállót izolációs területté nyilvánítottak.

Az egyik indiai vendégmunkás, 39 éves, több mint 2 hónapot töltött az intenzív osztályon és lélegeztető gépre kellett tenni. De a jó hír, hogy lekerült a lélegeztető gépről és elhagyhatta az intenzív osztályt. Most az általános kórteremben ápolják, lélegezni tud magától viszont beszéd terápiát kell végezni.

Az igény a fagyasztott ételekre és a fagyasztókra megnőtt. A NTUC élelmiszer lánc azt mondja, hogy az igény a fagyasztott termékekre 20%-kal nőtt az utóbbi két hónaphoz viszonyítva. Egy másik élelmiszerlánc, Cold Storage, azt mondja, hogy az igény a fagyasztott termékekre, 50%-kal nőtt az elmúlt év ugyanez időszakához képest.

Metrók alacsonyabb gyakorisággal futnak és több autóbusz szolgáltatást felfüggesztenek.

Az egyik fertőzött aki már felépült a fertőzésből nyilatkozott, hogy min ment keresztül. Többek között magas lázról, hallucinációról beszélt, amit tüdő gyulladás követett és 4 liter dózis oxigént kapott orron keresztül.

A circuit-breaker ideje alatt több yoga és torna edzések is online történnek.

Akik a circuit-breaker szabályait megszegik 300 dolláros büntetést kapnak, nincs figyelmeztetés.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12)

Posted | Modified
Author

Szingapúr 287 új fertőzésről jelentett csütörtökön amivel 1910-re nőtt a megfertőzöttek teljes száma. Az egyik gócpont a Mustafa Centre bevásárló központ.

Szingapúrban gyakorlatilag leállt az élet, ahogy az állam fogalmaz “circuit breaker” van érvényben. Itt képekben megtekinthető, hogy milyen kihalt a városállam.

A szülők nem hagyhatják a gyerekeiket a nagyszüleiknél napi szinten, azért hogy ezzel is növeljék az idősek biztonságát.

Akik a “circuit breaker”-t megszegik egy írásbeli figyelmeztetést kapnak, a második esetben egy 300 dolláros büntetést, majd pedig ha még egyszer megszegik, bíróságra viszik az ügyet.

A buszokon matricákat helyeztek el a székekre, padlókra, hogy hova nem lehet ülni és hogy hol kell állni, hogy megfelelő távolság legyen az emberek között.

10 cég nyitva maradt, melyek nem alapszükségleteket nyújtanak, ezzel megsértve a “circuit breaker”-t. Ezért őket figyelmeztetésben részesítették, hogy ha tovább működnek fel lesznek függesztve.

A “circuit breaker” második napjáig 3000 szabály sértést regisztráltak, akik megsértették a távolságtartást. Őket írásban figyelmeztették.

A kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy Szingapúrnak fel kell készülni arra, hogy az élelmiszer és egyéb alapvető termékek szállításával fennakadások lehetnek. Légi forgalomban a cargo kapacitásban csökkenés van és a tengeri forgalom nyomás alatt van.

A Changi Airport Terminal 2 felfüggeszti a működését 18 hónapra. A légi forgalom át lesz irányítva a többi terminálhoz.

A Singapore Expo területén tervezik ellátni a pácienseket akik felépülőben vannak a fertőzésből de még fertőzőek.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9)

Posted | Modified
Author

6-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Pénteken Szingapúr 65 új fertőzöttet jelentett. Több új gócpontot azonosítottak. Összesen 1114 fertőzöttet tartanak nyilván.

Az utóbbi napok új esetei közül sok az olyan, megközelítőleg a fele a teljes napi eseteknek, ahol az esetek nem köthetők már meglévő fertőzésekhez.

Bezárnak minden fizikai munkahelyet, amely nem létszükségletű, április 7-től május 4-ig.

Az olyan munkahelyeket ahol távmunka nem megoldható is bezárják.

Bezárják az iskolákat is április 8-tól egy hónapig és távoktatásban fog történni az oktatás.

Egy 102 éves nő, egy buszsofőr, egy általános iskolás diák, egy gyógyszertár alkalmazottja, egy élelmiszerbolt alkalmazottja és két rendőr is a fertőzöttek között vannak a héten.

Szingapúr fundamentális értékei még mindig erősek ugyanakkor a külföldi befektetések értéke csökken.

Itt képekkel illusztrálják, azokat az intézkedéseket, melyeket azért vezettek be, hogy megfelelő távolságot tartsanak az emberek egymás között.

A házhoz szállításra annyira megnövekedett a kereslet, hogy taxi- és privát sofőröknek engedélyezik hogy házhoz szállítsanak.

Az olyan Szingapúriaknak akik megszegik a házi karantént az állam visszavonja az útleveleit.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15)