Posted | Modified
Author

6-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Pénteken Szingapúr 65 új fertőzöttet jelentett. Több új gócpontot azonosítottak. Összesen 1114 fertőzöttet tartanak nyilván.

Az utóbbi napok új esetei közül sok az olyan, megközelítőleg a fele a teljes napi eseteknek, ahol az esetek nem köthetők már meglévő fertőzésekhez.

Bezárnak minden fizikai munkahelyet, amely nem létszükségletű, április 7-től május 4-ig.

Az olyan munkahelyeket ahol távmunka nem megoldható is bezárják.

Bezárják az iskolákat is április 8-tól egy hónapig és távoktatásban fog történni az oktatás.

Egy 102 éves nő, egy buszsofőr, egy általános iskolás diák, egy gyógyszertár alkalmazottja, egy élelmiszerbolt alkalmazottja és két rendőr is a fertőzöttek között vannak a héten.

Szingapúr fundamentális értékei még mindig erősek ugyanakkor a külföldi befektetések értéke csökken.

Itt képekkel illusztrálják, azokat az intézkedéseket, melyeket azért vezettek be, hogy megfelelő távolságot tartsanak az emberek egymás között.

A házhoz szállításra annyira megnövekedett a kereslet, hogy taxi- és privát sofőröknek engedélyezik hogy házhoz szállítsanak.

Az olyan Szingapúriaknak akik megszegik a házi karantént az állam visszavonja az útleveleit.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15)

Posted | Modified
Author

Szingapúrban 732-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Több új gócpontot is regisztráltak az elmúlt napokban. 432 beteget ápolnak kórházban, állapotuk többnyire stabil vagy javuló. 17 beteg van kritikus állapotban. 115 beteget átszállítanak privát kórházakba. Összesen 10346 kontatktot azonosítottak és különítettek el karanténba. Ezek közül 3300 még karanténban van.

Szombaton bejelentették, hogy kerüljék a vásárlók a bevásárlóközpontokat, csak akkor menjenek ha az feltétlenül szükséges. Továbbá javasolják, hogy az emberek tartsanak legalább 1m távolságot közterületeken és sorban álláskor.

A közelgő választások elhalasztásáról beszélnek, viszont az egyetlen ok amiért elhalaszthatják, ha a városállam vészhelyzetet hirdet.

Az iskolák továbbra is nyitva tartanak. A miniszter magyarázta, hogy az iskola egy irányított környezet és ha a diákok nem mennének iskolába akkor is el kellene helyezni őket valahova, tehát a probléma nem lenne megoldva.

Az olyan magánvállalkozók, akik erre jogosultak kapnak 1000 dollárt havonta kilenc hónapon át.

A miniszterelnök, azt mondja, hogy a szituáció amivel Szingapúr szembenéz több hónapig eltarthat, akár évig is.

Aki nem tartja be az 1m távolságról szóló szabályozást, 6 hónap börtönre is ítélhetik és akár 10000 dollárra is.

A miniszterelnök helyettes úgy fogalmaz, hogy Szingapúr tartalékai esős időkre szólnak, de a mi most van az már egy óriási vihar, és még tovább növekszik.

Szingapúr támogatja a munkanélkülieket és a alacsony jövedelműeket. Az alacsony és közepes jövedelműek, akik munkanélkülivé váltak 800 dollár havi támogatást kaphatnak, amíg új munka után néznek, vagy átképzés után.

A gyártási aktivitás Szingapúrban 22%-kal esett vissza februárban, a megelőző hónaphoz képest.

Szingapúr gazdasági növekedése -4% és -1% közé tehető. A növekedés már előzőleg is vissza lett értékelve -0.5 és 1.5% közé.

Összejöveteleket korlátozzák maximum 10 főre.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11)

Posted | Modified
Author

Szingapúr hétfőn 54 új fertőzést jelentett, amiből 48 behurcolt eset, így az összes regisztrált fertőzések száma 509-re nőtt. Ez az eddigi legmagasabb napi megbetegedés. A legtöbb behurcolt eset olyan páciensekhez köthető akik jártak az Egyesült Királyságban az utóbbi időben.

Az olyan Covid-19 fertőzötteket, akik stabil és jó állapotban vannak, átszállítják privát kórházakba, így biztosítják, hogy az állami szektornak elegendő kapacitása legyen a súlyosabb esetekre.

Minden Szingapúrba utazónak, beleértve a munkavállalói engedéllyel rendelkezőket is, egy online nyilatkozatot kell kitölteniük. Az új szabály 9 órától március 27-től lép életbe.

Singapore Airlines megszünteti járatainak 96%-át. Megközelítőleg 138 SIA és SilkAir, a teljes 147 flottából álló, gépek nem repülnek. A légitársaság azt mondta, hogy a működésük óta a legnagyobb kihívással néznek szembe.

A Scoot légitársaság átmenetileg felfüggeszti járatait 49 útvonalra vonatkozólag. Néhány út felfüggesztése március 20-án elkezdődött.

Szingapúr megtagadja a belépést és a tranzitban tartózkodást minden “short-term” beutazónak.

(CNA 1 2 3 4 5 6)

Posted | Modified
Author

Szingapúr jelentette első halálesetét a koronavírushoz köthetően. Két páciens a fertőzés komplikációitól meghalt szombat reggel. Az első páciens egy 75 éves szingapúri nő, krónikus szívbetegséggel és magas vérnyomással. Nála súlyos komplikációk léptek fel. 26 napig ápolták az intenzív osztályon. A másik páciens egy 64 éves indonéz férfi, szívbetegséggel. Súlyos komplikációk léptek fel nála is. 9 napig ápolták az intenzív osztályon.

Pénteken, 40 új fertőzöttet regisztráltak, amiből 30 behurcolt, így 385-re nőtt az összes fertőzések száma. A legtöbb behurcolt eset az Egyesült Királyságból történt.

Minden eseményt és összejövetelt, ahol 250 ember vagy annál több lenne, el kell halasztani, mondta az egészségügyi minisztérium. Ez azonnal hatályba lép és június 30-ig tart.

Étel- és ital boltoknak garantálni kell, hogy megfelelő távolság legyen a fogyasztók között. Javasolni kell a vásárlóknak, hogy az önkiszolgáló kioszkoknál fizessenek és limitálni kell a vásárlókat a boltokon belül. A cégeket büntetni fogják amennyiben nem követik a javaslatokat.

A szingapúri állam kifejlesztett egy új mobil applikációt, TraceTogether, ami segít a kontakt kutatásban.

A külügyminisztérium és a Singapore Airlines között egy speciális intézkedés jött létre, hogy az Egyesült Királyságból hazahozzák a szingapúri és a tartós letelepedéssel rendelkezőket.

Az egészségügyi minisztérium azt mondja, hogy Szingapúr elegendő flexibilitással és pufferrel rendelkezik, hogy a várhatóan növekvő megbetegedéseket ellássák.

Szingapúri állampolgároknak azt javasolja az egészségügyi minisztérium, hogy halasszon el minden külföldi utazást azonnali hatállyal.

Az élelmiszer szállítmányok továbbra is érkeznek Malajziából, viszont más területek, mint például építkezés és gyártás érintettek, hogy Malajzia lezárta a határait.

Óceánjárók forgalma Szingapúrban 52%-kal esett vissza, amióta a járvány kitörés kezdődött január 23-án.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10)

Posted | Modified
Author

Kedden 23 új fertőzöttet jelentett Szingapúr, így 266-ra nőtt a fertőzöttek száma. Ez idáig ez a legmagasabb napi új esetszám, amiből 17 eset behurcolt. 144-en meggyógyultak, őket elengedték a kórházból. 152-t még kórházban ápolnak, az ő állapotuk többnyire stabil vagy javuló. 14 páciens kritikus állapotban van.

Singapore Airlines csökkenti a járatainak számát. Április végéig, a normál kapacitás 50%-a fog csak működni. A cég lépéseket tesz annak érdekében, hogy növelje a likviditást. Továbbá felkészült arra, hogy elhúzódó nehézségek előtt állnak. A cég elengedi az újra foglalási költségeket azokra a foglalásokra, melyek március 15-e vagy az előtt történtek.

A külügyminisztérium azt javasolja, hogy a külföldön tanuló szingapúri diákok térjenek haza minél hamarabb. Ehhez támogatást is nyújt az állam és emlékezteti a diákokat, hogy elővigyázatosak legyenek. Egy külön email cím is rendelkezésre áll, amire a diákok írhatnak amennyiben segítségre van szükségük.

A Temasek alapívány bejelentette, hogy minden háztartás egy 500 ml-es, alkohol mentes, kézfertőtlenítőt kap, amit meghatározott helyeken vehetnek át.

Az állam azt javasolja állampolgárainak, hogy kerüljön minden nem szükséges utazást, mivel az mindenkit veszélynek tesz ki. Az utazót, a családját, és a körül lévő embereket. Szingapúr nem tervezi lezárni a határait, de jelentős lépéseket tesz továbbra is a vírus megfékezésére, mint például iskolák vagy munkahelyek bezárását, amennyiben az szükséges lesz.

A miniszterelnök bejelentette, hogy nem lesz élelmiszerhiány Szingapúrban, a szállítmányok Malajziából folyamatosan folytatódnak. Ezt az után jelentette be, miután Malajzia bejelentette, hogy megtiltja állampolgárainak, hogy külföldre utazzanak és hogy külföldiek belépjenek az országba.

Szingapúrnak több hónapos élelmiszerkészlete van, ami tartalmaz szénhidrátot, mint például rizst és tésztát, tartalmaz proteint és zöldségeket.

Ugyanakkor, FairPrice, az egyik legnagyobb élelmiszer lánc, korlátozza az egyes termékek eladását. A vásárlók korlátozva vásárolhatnak zöldségeket (SGD 30), friss csirkét (SGD 30), és tojást. A korlátozás rizsre és tésztákra valamint papír termékekre is kiterjed. Ez az előző korlátozás módosítása.

Munkavállalók, akik ingáznak Malajzia és Szingapúr között, lehetőséget kapnak rövid távú szállásra. Olyanok kapják főként akik nem tudnak rokonoknál, barátoknál megszállni.

Akik ASEAN országokból, Japánból, Egyesült Királyságokból, vagy Svájcból utaznak be Szingapúrba, bent kell maradniuk és nem mehetnek utcára 14 napig. Ez március 16-án 23.59-tól lépett érvénybe.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10)