Posted | Modified
Author

Összesen 91 fertőzöttet tartanak nyilván, akik közül 58-an meggyógyultak, őket elengedték a kórházból.

33 fertőzöttet kórházban ápolnak, többnyire stabil vagy javuló az állapotuk. 7 fertőzött állapota kritikus.

Szingapúr megtagadja a belépést azoknak a beutazóknak akik az utóbbi 14 napban jártak Dél-Korea Cheongdo tartományában vagy Daegu városában. Dél-Koreában közel 1000 fertőzöttet regisztráltak az utóbbi napokban.

Visszatérő állampolgárok akik tartós engedéllyel rendelkeznek vagy diákok beutazhatnak, de folyamatosan otthon kell tartózkodniuk 14 napig.

Szingapúr javasolja állampolgárainak, hogy Cheongdo és Daegu területekre csak akkor utazzanak, ha az feltétlenül szükséges.

Az állami befektető Temasek bejelentette, hogy befagyasztja a fizetéseket, beleértve a fizetés emeléseket. Továbbá a felső vezetők idei évre vonatkozó bónusz kifizetéseit csökkentik.

(CNA 1 2 3)

Posted | Modified
Author

Szingapúrban csökkenést mutat az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

A jelenlegi állapot: 86 regisztrált fertőzött, 1108 negatív teszt eredmény, 67 függőben lévő teszt és 47 meggyógyult.

Az elővigyázatosság továbbra is magas. Minután az egyik diáknál kimutatták a fertőzést az egyetem további lépéseket tesz a fertőzések csökkentése érdekében, mint például kötelező lázmérés naponta kétszer. A szingapúri légitársaság pedig még alaposabban tisztítja a gépeit.

Posted | Modified
Author

3 új fertőzöttet regisztráltak szerdán, így összesen 84-et tartanak nyilván. 4 fertőzött állapota kritikus. 5 páciens meggyógyult, őket elengedték a kórházból. Összesen 34-en gyógyultak meg a fertőzésből.

Az egyik építkezéshez (“Seletar Aerospace Heights”) több fertőzés is köthető, már az első fertőzés diagnosztizálása után felfüggesztették az építkezést.

Több gyógyszertár és üzlet nyilatkozott a CNA hír televíziónak, hogy a kereslet a kézfertőtlenítő szerekre, antibakteriális szappanokra, lázmérőkre továbbra is magas, majdnem egy hónap után is amikor az első Covid-19 fertőzést regisztrálták.

A WHO dicséri, ahogy Szingapúr a koronavírus fertőzéseket kezeli, azaz hogy “minden követ megmozgat”, utalva arra hogy visszakeres minden kapcsolatot, minden egyes fertőzésnél, hogy lelassítsa a vírus terjedését.

Posted | Modified
Author

4 új fertőzöttet regisztráltak kedden.

5 pácienst engedtek el a kórházból, mert ők meggyógyultak, köztük egy 1 éves gyermeket.

Singapore Airlines, a szingapúri légitársaság, csökkenti járatainak számát, a lelassult kereslet miatt. A főbb útirányok, amik érintettek: Frankfurt, Jakarta, London, Los Angeles, Mumbai, Párizs, Seoul, Sydney és Tokyo.

Izrael megtagadja a belépést azoknak a nem izraeli állampolgároknak, akik az utóbbi 14 napban jártak Szingapúrban, Hongkongban, Makaóban vagy Thaiföldön.