Koronavírus fertőzések Szingapúrban - 2020 március 28

Posted | Modified
Author

Szingapúrban 732-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Több új gócpontot is regisztráltak az elmúlt napokban. 432 beteget ápolnak kórházban, állapotuk többnyire stabil vagy javuló. 17 beteg van kritikus állapotban. 115 beteget átszállítanak privát kórházakba. Összesen 10346 kontatktot azonosítottak és különítettek el karanténba. Ezek közül 3300 még karanténban van.

Szombaton bejelentették, hogy kerüljék a vásárlók a bevásárlóközpontokat, csak akkor menjenek ha az feltétlenül szükséges. Továbbá javasolják, hogy az emberek tartsanak legalább 1m távolságot közterületeken és sorban álláskor.

A közelgő választások elhalasztásáról beszélnek, viszont az egyetlen ok amiért elhalaszthatják, ha a városállam vészhelyzetet hirdet.

Az iskolák továbbra is nyitva tartanak. A miniszter magyarázta, hogy az iskola egy irányított környezet és ha a diákok nem mennének iskolába akkor is el kellene helyezni őket valahova, tehát a probléma nem lenne megoldva.

Az olyan magánvállalkozók, akik erre jogosultak kapnak 1000 dollárt havonta kilenc hónapon át.

A miniszterelnök, azt mondja, hogy a szituáció amivel Szingapúr szembenéz több hónapig eltarthat, akár évig is.

Aki nem tartja be az 1m távolságról szóló szabályozást, 6 hónap börtönre is ítélhetik és akár 10000 dollárra is.

A miniszterelnök helyettes úgy fogalmaz, hogy Szingapúr tartalékai esős időkre szólnak, de a mi most van az már egy óriási vihar, és még tovább növekszik.

Szingapúr támogatja a munkanélkülieket és a alacsony jövedelműeket. Az alacsony és közepes jövedelműek, akik munkanélkülivé váltak 800 dollár havi támogatást kaphatnak, amíg új munka után néznek, vagy átképzés után.

A gyártási aktivitás Szingapúrban 22%-kal esett vissza februárban, a megelőző hónaphoz képest.

Szingapúr gazdasági növekedése -4% és -1% közé tehető. A növekedés már előzőleg is vissza lett értékelve -0.5 és 1.5% közé.

Összejöveteleket korlátozzák maximum 10 főre.

(CNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11)